GDPR

Общи условия за пазаруване по електронен път от интернет магазин elcigari.bg


1.Предмет на Общите условия


Настоящият документ съдържа Общите условия, съгласно които фирма Ет Мира - Петранка Николова , със седалище и адрес на управление: Пловдив, Георги Кондолов 14, вписана в Търговския регистър към Агенцията по вписванията с ЕИК 115600767, предоставя услуги и продукти на потребителите си чрез интернет магазина elcigari.bg. Ползвателят изрично и безусловно се съгласява с настоящите общи условия за ползването на сайта, форума и онлайн магазина.

2.Регистрация

Регистрацията е задължителна за пазаруване в онлайн магазина. Ползвателят е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за издаването на фактура и протоколи за доставка, както и валиден адрес на постоянно установяване, телефонен номер и e-mail адрес. 

3.Съгласие

С натискане на бутона “Регистрация“ след попълване на личните данни, клиентът извършва електронно изявление, с което декларира, че е запознат с настоящите Общи условия и ги приема.

4.Условия за поръчка на стоки

- Поръчка
Доставката на стоки от ЕТ Мира - Петранка Николова  чрез онлайн магазин elcigari.bg става след потвърдена регистрация на клиента и направена поръчка за доставка на стока. В поръчката клиентът посочва начин на плащане и телефонен номер за връзка. Всяка валидна и приета поръчка от страна на Клиента получава автоматично служебен номер и потвърждение, че е приета.

- Потвърждение и изпълнение на поръчки
Операторът на ЕТ Мира - Петранка Николова потвърждава (за клиент нерегистриран до момента в онлайн магазина) по телефона поръчката, направена от Клиента. ЕТ Мира - Петранка Николова си запазва правото да не изпълни поръчка, направена през интернет магазина elcigari.bg, ако попълнените данни на клиента не са валидни, клиента не отговаря на условието да е пълнолетен или ако няма наличност от поръчаната стока. Операторът на ЕТ Мира - Петранка Николова  е задължен да уведомява клиента за това на предоставения телефон за връзка или e-mail.

Потвърждението на поръчката става в рамките на работния ден, ако поръчката е направена преди 16:00 часа, и на следващия работен ден, ако е направена след 16:00 часа. В случай, че поръчката е направена в неработен ден, потвърждението става на следващия работен ден.

Клиентът може да откаже или да промени поръчка преди нейното потвърждение от оператор. 

Клиентът заплаща стойността на поръчката по цените, посочени в поръчката. В случай, че продуктът не може да бъде доставен, операторът може да предложи алтернативен продукт със сходни характеристики и цена, който клиентът има право да приеме или да откаже.

5.Срок и цена на доставка

Срокът за доставяне на стоки, поръчани през интернет магазина elcigari.bg, е два работни дни. В случай на забавяне на доставката, независимо от причините, операторът на ЕТ Мира - Петранка Николова е длъжен да уведоми клиента за това и да посочи нова дата на доставка.

6.Условия и начини на плащане

- Наложен платеж: при плащане с „наложен платеж” клиентът заплаща дължимата сума при доставка на стоките от куриера.

- Банков превод: при плащане с "банков превод" клиентът се задължава да заплати дължимата сума предварително по банков път . След потвърждение за успешен превод заявката може да бъде изпратена.

7.Доставка на стока

Клиентът получава стоката от служител на ЕТ Мира - Петранка Николова или куриерска компания. При доставка на стоката клиентът  подписва приемо-предавателен протокол, удостоверяващ получаването на стоката. Клиентът е длъжен да провери съдържанието на пратката и съответствието с поръчаната стока преди да попълни протокола или да заплати дължимата сума в случаите на „Наложен платеж”.

8.Връщане на стока

Клиентът има право да върне закупена от него стока от интернет магазина elcigari.bg в срок от четеринадесет работни дни от доставката. Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и неизползвана. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума, в 30 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него в Декларация или чрез заплащане на наложен платеж в обратна пратка до удобен за него адрес.

В случай на връщане на стока и рекламация от страна на клиента, той е длъжен да се обади на телефоните за контакт посочени в онлайн магазина elcigari.bg и да посочи номера на заявката за покупка на стоката. Oператорът посочва адреса, на който клиента да върне стоката. Връщането може да се осъществи само в работни дни между 10:00-18:00 ч. Разходите за доставка на върнатата стока са за сметка на клиента.

За целите на настоящите общи условия, „потребител” е всеки, който осъществява достъп чрез Интернет до Интернет страницата elcigari.bg . Elcigari.bg е собственост на ЕТ Мира - Петранка Николова, представлявана от: Петранка Николова; ЕИК:115600767, със седалище в град Пловдив, ул. Георги Кондолов 14

9.Политика за поверителност във връзка с обработването на лични данни

Ние считаме гарантирането на правото на защита на личните данни за основен ангажимент на elcigari.bg, поради което ще използваме и вложим всички необходими средства и усилия, за да обработваме Вашите данни при пълно съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 („Общият регламент на ЕС относно защитата на данните“ или „ОРЗД“) и всяко друго приложимо българско законодателство. Тъй като един от основните принципи на тази правна рамка е прозрачността, ние сме изготвили настоящия документ, чрез който искаме да ви уведомим за начина, по който събираме, използваме, предаваме и защитаваме Вашите лични данни, когато Вие взаимодействате с нас във връзка с продукти и услуги, включително чрез нашия уебсайт или чрез мобилните приложения.

Запазваме си правото периодично да актуализираме и изменяме настоящата Политика за поверителност, за да отразяваме всички изменения на начина, по който обработваме личните Ви данни или измененията на вашите законови изисквания. В случай на такива изменения, ние публикуваме изменената версия на Политиката за поверителност на нашия уебсайт и поради това, любезно ви молим периодично да проверявате съдържанието ѝ.

Кои сме ние и как да се свържете с нас?

Elcigari.bg е онлайн магазин на ЕТ Мира - Петранка Николова, представлявано от: Петранка Николова, ЕИК:115600767, със седалище в град Пловдив, ул. Георги Кондолов. За целите на законодателството в областта на защитата на данните, ние сме администратор при обработването на Вашите лични данни.

Тъй като Вашите мнения винаги са важни за нас и ние винаги имаме готовност да Ви предоставяме допълнителна информация, която може да Ви е необходима във връзка с обработването на вашите данни, Ви насърчаваме да се свързвате със служителя на ЕТ Мира - Петранка Николова, отговарящ за защитата на личните данни по електронна поща с адрес ecigari@abv.bg. 

Кои категории лични данни обработваме

Като цяло събираме Вашите лични данни директно от Вас, така че вие решавате какъв вид информация да ни предоставите. Например, информацията, която получаваме от Вас е следната:

Когато си създавате профил в elcigari.bg, Вие ни изпращате вашите адрес на електронна поща, собствено и фамилно име, телефон, адрес за кореспонденця, а за юридически лица: Булстат(което се използва с цел издаване на фактура за закупените артикули).

Освен това можем да събираме и впоследствие обработваме определена информация относно поведението ви при сърфиране в нашия уебсайт или използване на мобилно приложение, за да персонализираме вашето онлайн преживяване и изготвим предложения, които са съобразени с вашия профил. Приканваме ви да научите повече в тази връзка като прочетете раздела относно обработването по-долу.

В нашия уебсайт и в мобилното приложение можем да съхраняваме и събираме информация посредством бисквитки (cookies) и подобни технологии съгласно Политиката за бисквитките.

Ние не събираме, нито обработваме по друг начин чувствителни данни, включени в специални категории лични данни в Общият регламент относно защитата на данните. Освен това, ние не желаем да събираме или обработваме данни на непълнолетни лица, на възраст под 18 години.

Какви са целите и основанията на обработването?

Ние ще използваме Вашите лични данни за следните цели:
- Предоставяне на услуги на elcigari.bg
във Ваша полза. Тази обща цел може да включва, при необходимост, следното:
   * създаване и управление на профил в платформата на elcigari.bg;
   * обработване на поръчки, включващо приемане, валидиране, експедиране и фактуриране на същите;
   * разрешаване на проблеми, свързани с анулирания на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги;
   * връщане на продуктите в съответствие със законовите разпоредби;
   * възстановяване на стойността на продуктите съгласно законовите разпоредби;
   * включително даване на отговори на Вашите въпроси във връзка с поръчките Ви или стоките и услугите на elcigari.bg

Усъвършенстване на нашите услуги

Ние бихме искали винаги да ви предложим най-доброто преживяване при пазаруването онлайн. За тази цел можем да използваме определена информация относно Вашето поведение на купувач, да ви приканваме да попълвате анкети за удовлетвореността Ви след приключването на поръчка, или да провеждаме директно, или с помощта на партньори, пазарни проучвания и изследвания. Тези дейности ние базираме на нашите законни интереси при извършване на стопанска дейност като винаги се грижим за това Вашите основни права и свободи да бъдат незасегнати.

Маркетинг

Ние бихме искали винаги да сте осведомени за най-добрите предложения за продуктите/услугите, към които имате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме всякакви видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / SMS / mobile push / webpush и пр.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно подобни продукти или продукти, допълващи закупените от вас продукти, информация относно оферти и промоции, информация относно продуктите, добавени в раздели „Акаунт/Моята количка“ или „Акаунт/Любими“, или ако сте проявили интерес към закупуването им, и други бизнес комуникации като пазарни изследвания и анкети за потребителското мнение, и можем да представяме персонализирани препоръки в уебсайта и мобилното приложение. За да ви предоставим информация, която представлява интерес за вас, ние можем да използваме определени данни относно вашето поведение на купувач (например, разгледани продукти/ продукти, добавени към списъка с желани продукти/ закупени продукти), за да създадем профил. Ние гарантираме, че това обработване се извършва при спазване на Вашите права и свободи, и че решенията, взети във връзка с тях не пораждат никакви правни последици за Вас и не Ви засягат по подобен начин в съществена степен.

В повечето случаи ние изискваме Вашето предварително съгласие, за да ви изпращаме маркетингови съобщения. Можете да промените решението си и оттеглите своето съгласие по всяко време като редактирате абонирането си във вашия профил.

Защита на нашите законни интереси

Възможно е да има случаи, в които ние използваме или предаваме информация, за да защитим правата си и търговската си дейност. Те могат да включват:
- Mерки за защита на уебсайта и потребителите на платформата на elcigari.bg срещу кибератаки;
- Mерки за предотвратяване и откриване на опити за измама, включително предаване на информация на компетентни публични органи;
- Mерки за управление на различни други рискове.

Главната причина за тези видове обработване са нашите законни интереси, свързани със защитата на търговската ни дейност като се прави уговорка, че ние гарантираме, че всички предприемани от нас мерки гарантират баланс между нашите интереси и Вашите основни права и свободи. Освен това, в някои случаи, обработването от наша страна се базира на законови разпоредби като задължението за защита на стоките и стойностите, предвидено от приложимото законодателство в тази връзка.

Колко време пазим Вашите лични данни?

По правило, ние съхраняваме Вашите лични данни докато имате регистриран профил в elcigari.bg. Вие винаги може да поискате от нас да изтрием определена информация или да закрием акаунта Ви и ние ще отговорим на това искане след като пилучим e-mail на ecigar@abv.bg с наименование ИЗТРИЙ МЕ.

На кого изпращаме Вашите лични данни?

В зависимост от случая, можем да предаваме или даваме достъп до някои от Вашите лични данни на следните категории получатели:
- Доставчици на куриерски услуги;
- Доставчици на платежни/ банкови услуги;
- Доставчици на ИТ услуги;
- Други компании, с които ние можем да разработваме съвместни програми за продаване на пазара на нашите стоки и услуги.
- Ако сме задължени по закон, или ако това е необходимо за защита на законните ни интереси, можем да разкриваме определени лични данни и на публични органи.

Гарантираме, че достъпът до Вашите данни от частноправни субекти-трети страни се осъществява съгласно законовите разпоредби в областта на защитата на данните и поверителността на информацията, въз основа на договори, сключени с тях.

Към кои държави предаваме Вашите лични данни?

Понастоящем ние съхраняваме и обработваме личните Ви данни в България.

Как защитаваме сигурността на Вашите лични данни?

Ние се ангажираме да гарантираме сигурността на личните данни като прилагаме подходящи технически и организационни мерки при съблюдаване на промишлените стандарти.

Съхраняваме Вашите данни на сигурни сървъри като използваме най-новите алгоритми за криптиране и гарантираме съхранението на резервни копия. Цялата платежна информация се криптира чрез SSL технология.

Въпреки мерките, които прилагаме, за да защитаваме вашите лични данни, ние сме наясно, че по принцип предаването на информация по интернет или други публични мрежи не е напълно безопасно, като съществува риск данните да могат да се преглеждат и използват от неупълномощени трети страни. Ние не можем да поемем отговорност за тези уязвимости на системи, които не са под нашия контрол.

Какви са Вашите права?

Общият регламент относно защитата на данните признава редица права във връзка с Вашите лични данни. Можете да поискате достъп до Вашите данни, корекцията на грешки в нашите файлове, и/или да повдигате възражения по отношение на обработването на Вашите лични данни. Можете също така да упражните правото си на подаване на жалба пред компетентния надзорен орган или до съда. В зависимост от случая, вие можете също така да разполагате с правото да поискате изтриване на Вашите лични данни, правото на ограничаване на обработването на Вашите данни и правото на преносимост на данните.

За да упражнявате правата си, можете да се свържете с нас като използвате данните за контакт, посочени по-горе. Моля, вземете предвид следното, ако желаете да упражните тези права:
- Самоличност. Ние подхождаме сериозно към поверителността на всички записи, съдържащи лични данни. Поради тази причина, ви молим да ни изпратите Вашите искания относно тези записи като използвате адреса на електронната Ви поща, посочен във Вашия акаунт в elcigari.bg. В противен случай, ние си запазваме правото да проверяваме Вашата самоличност като изискваме допълнителна информация за потвърждаването ѝ.

- Такси. Ние няма да налагаме такса за упражняване на каквито и да е права по отношение на Вашите лични данни, освен когато искането Ви за достъп до информация е без основание, многократно или излишно се повтаря, в който случай ще таксуваме разумна сума. Ще Ви информираме за евентуални приложими такси, преди да разгледаме искането Ви.
- Срок за отговор. Ние планираме да отговаряме на всички валидни искания в рамките на един месец, освен когато искането е особено сложно, или ако сте отправили повече искания, в който случай ще отговорим в рамките на максимум два месеца. Ще ви уведомим дали ще имаме нужда от повече от един месец. Възможно е да ви помолим да ни кажете какво точно желаете да получите или за какво се тревожите. Така вие ще ни помогнете да действаме по-бързо и да съкратим времето за отговор на Вашето искане.
- Права на трети страни. Няма да е необходимо да отговаряме на искане, ако то засяга по отрицателен начин правата и свободите на други субекти на данни.

Може да подадете молба към нас относно:

Достъп:
   - да потвърдим, че ние обработваме Вашите лични данни;
   - да предоставим копие от тези данни;
   - да Ви предоставим информация относно Вашите лични данни, като например данните, които ние имаме, как ги използваме, на кого ги разкриваме, дали ги предаваме в чужбина и как ги предпазваме, колко дълго ги пазим, какви права имате, как можете да подадете жалба, къде сме придобили Вашите данни, доколкото информацията вече не Ви е била предоставена посредством това известие.

Поправяне:
   - възможно е ние да се опитаме да удостоверим неточността на данните, преди да ги коригираме.

Изтриване на данни:
Вие можете да ни помолите да изтрием Вашите лични данни, но единствено ако:
   - те вече не са необходими за целите, за които са били събрани; или
   - Вие сте оттеглили вашето съгласие (ако обработването на данните се основава на съгласие); или
   - упражнявате законно право на възражение; или
   - те са били незаконно обработвани; или
   - е налице правно задължение в тази връзка.

Ние нямаме задължението да уважим Вашето искане за изтриване на личните ви данни, ако обработването им се изисква:
   - за да се изпълни законово задължение; или
   - за да се установи, упражни или защити правна претенция;

Има определени други обстоятелства, при които не сме задължени да се съобразим с Вашето искане за изтриване на данни, въпреки, че те са и най-вероятните обстоятелства, при които може да откажем искането ви.

Моля, имайте предвид, че преди да упражните това право, вие трябва да изтеглите от акаунта си в elcigari.bg и да запазите всички документи, свързани с направените поръчки от elcigari.bg, независимо дали фактурирането е било извършено към Вас или към друго физическо или юридическо лице (като фактури, удостоверения за гаранция). Ако не направите това преди да упражните правото си на изтриване, ще изгубите всички тези документи и elcigari.bg няма да може да ви ги предостави, в зависимост от случая, тъй като процесът на изтриване на данни и изтриването на профила в elcigari.bg с всички данни и документи, свързани с него, е необратим процес.

Ограничаване на обработването на данни:
   - Можете да ни помолите да ограничим обработването на Вашите лични данни, като за целта напишете електронно писмо до ecigar@abv.bg с наименование ИЗТРИЙ МЕ.
   - Вие вече сте упражнили правото на възражение и проверявате дали доминирането на нашите права все още е налице.

Ние можем да продължим да използваме Вашите лични данни в резултат на искане за ограничение:
   - ако имаме Вашето съгласие; или
   - за да се установи, упражни или защити правна претенция; или
   - за да се защитят правата на elcigari.bg или на друго физическо или юридическо лице.

Преносимост на данните:
Можете да ни помолите да предоставим Вашите лични данни в структуриран, широко използван и пригоден за машинно четене формат или можете да поискате те да бъдат директно „пренесени“ към друг оператор на данни, но единствено ако:
   - обработването се основава на Вашето съгласие или на сключването на договор с Вас; и
   - обработването се извършва с автоматично средство.

Право на възражение:
Можете да възразите по всяко време поради причини, свързани с Вашата конкретна ситуация, срещу обработването на Вашите лични данни, основано на нашите законни интереси, ако считате че Вашите основни права и свободи доминират над тези интереси.

Освен това можете да възразите по всяко време срещу обработването на Вашите данни за целите на директния маркетинг (включително създаване на профили) без да посочвате каквато и да било причина, като в този случай обработването ще бъде прекратено при първа възможност.

Вземане на автоматични решения:
Можете да ни помолите да не бъдете предмет на решение, основано единствено на автоматично обработване, но единствено когато това решение:
   - поражда правни последици за Вас; или
   - Ви засяга по подобен начин и в значителна степен.

Това право е неприложимо, ако решението, което е взето след вземането на автоматично решение:
   - ни е необходимо с цел да сключим или изпълним договор с Вас;
   - е разрешено от закона и са налице адекватни гаранции за Вашите права и свободи; или
   - се базира на Вашето изрично съгласие.

Жалби:
Имате правото да подавате жалба пред местния надзорен орган относно обработването на вашите лични данни. В България данните за контакт с надзорния орган за защита на данните са, както следва:

Комисия за защита на личните данни:
Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Център за информация и контакти - тел. 02/91-53-518
Приемна - работно време  9:00 - 17:30 ч.
Електронна поща: kzld@cpdp.bg
Интернет страница: www.cpdp.bg

Без да се засяга правото ви да се свързвате с надзорния орган по всяко време, моля свържете се с нас предварително и ние Ви обещаваме, че ще положим максимални усилия, за да разрешим проблемите ви по взаимно съгласие.

За контакт: ecigar@abv.bg, тел.:0898504932

Със зареждане на elcigari.bg всеки един потребител приема и има задължение да спазва настоящите Общи условия за цялото време на ползване на страницата, от първоначалното зареждане до напускането на elcigari.bg.

Освен ако в тези общи условия изрично не е посочено друго, информацията, публикувана на elcigari.bg, е собственост на ЕТ Мира - Петранка Николова. Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание, публикувано на elcigari.bg, без изричното писмено съгласие на ЕТ Мира - Петранка Николова. Потребителите имат право да разглеждат и да отпечатват извадки от elcigari.bg за своя лична употреба.

Посещението и разглеждането на elcigari.bg не изисква регистрация от потребителите. За ползване на определени услуги, предлагани на elcigari.bg може да се изисква регистрация. elcigari.bgавтоматично информира потребителите в какви случаи се изисква регистрация за ползване на услуги, предлагани на elcigari.bg.

Със зареждане на elcigari.bg, потребителят се съгласява, че ЕТ Мира - Петранка Николова може да съхранява и обработва в лог-файловете на сървъра elcigari.bg данни за посещението му на сайта (IP адрес, cookies и т.н.), за да идентифицира потребителя и да удостовери началото на ползване на elcigari.bg, съответно съгласието на потребителя с настоящите общи условия.

За да използва услугите на elcigari.bg, които изискват регистрация, потребителят е длъжен предварително да се регистрира, като попълни съответната електронна форма за регистрация, достъпна в реално време (on-line) в Интернет на страницата на elcigari.bg. При попълване заявлението за регистрация в elcigari.bg потребителят се задължава да предостави данни относно самоличността или другите изискуеми от електронната форма на elcigari.bg данни.

С регистрацията си на elcigari.bg, потребителят получава свой персонализиран профил за идентификация в elcigari.bg. Потребителят има право по всяко време да променя данните, въведени при регистрацията, както и всякаква заявена от него информация във връзка с ползване на услугите, предлагани от elcigari.bg.

Всички обявени цени на продуктите са с включен ДДС.

  
  

  

Пазаруване по марка

  


  

Бюлетин

 
Желаете ли да получавате имейл съобщения относно намаления, специални оферти или нови продукти?